۱۳۸۸ تیر ۱۸, پنجشنبه

نقش روش ارزيابي متوازن در تحقق برنامه ريزي مديريت استراتژيك

بسمه تعالي
نقش روش ارزيابي متوازن در تحقق برنامه ريزي مديريت استراتژيك
رضا وفايي نژاد [1]
سيد ضياء حسيني[2]
استاديار دانشگاه فردوسي مشهد ، رييس انجمن مديريت راهبردي ايران
دانشجوي كارشناسي ارشد مديريت پروژه و ساخت دانشكده هنرهاي زيبا تهران
كلمات كليدي : مديريت استراتژيك –– روش ارزيابي متوازن – BSC -
چكيده :
مدیریت استراتژیک تصمیم ها و اقداماتی است که برای تدوین و اجرای خط مشی ها مورد استفاده قرار می گیرد تا رابطه بین سازمان و محیط آن به نحوی تنظیم شود که سازمان قادر به تحقق اهداف خود باشد لذا مديران سازمانها و شركتهاي خواستار توسعه ، همواره در جستجوي راه حلي براي حصول اطمينان از اجراي استراتژي هاي خود بوده اند، براي اين منظور از روشهاي ارزيابي عملكرد به عنوان ابزاري جهت كنترل اجراي استراتژي ها استفاده كرده اند.
اما روشهاي سنتي و قديمي ارزيابي اين عملكردها ديگر پاسخگوي عصر كنوني كه عصر اطلاعات و فناوري مي باشد ، نيست لذا ، ديگر ارزيابي عملكرد سازمان تنها با تحليل معيارهاي مالي و اقتصادي گذشته امكان پذير نيست و ايجاد تحول در سيستم ارزيابي و مديريت استراتژي سازمان امري غيرقابل اجتناب است.
روش ارزيابي متوازن به عنوان يك سيستم ارزيابي عملكرد، علاوه بر ارزيابي مالي سنتي، عملكرد سازمان را با افزودن سه بعد ديگر يعني: مشتريان، فرايندهاي داخلي كسب و كار و يادگيري و رشد موردارزيابي قرار مي دهد .
اين مقاله سعي دارد با بررسي دقيق و كارشناسي روش ارزيابي متوازن آن را از ديدگاه ديگري مورد بررسي قراردهد ،چرا كه اين روش با ترجمه چشم انداز و استراتژي سازمان به عبارات قابل درك، از برداشتهاي متفاوت جلوگيري كرده وبا همسو ساختن اهداف فردي و سازماني به اجراي موفقيت آميز استراتژي كمك مي كند.
[1] INFO@ISMS82.ORG
[2] szhoseyni@yahoo.com

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر